El pacte «ocult» PP-PSOE en Oliva

És subtil, però ja no es pot amagar. Fa temps que ve produint-se un pacte de no agressió entre el PP i el PSOE d’Oliva. Un pacte que salta a la vista quan observem les bones relacions de Chelo Escrivá amb Salvador Fuster, Ana Morell o Carlos Mengual. El despatx d’alcaldia, els plenaris, nombrosos actes públics i algun que altre restaurant o càmping de la platja en són testimonis. Ho hem vist amb els nostres propis ulls, i molta gent ens ho ha comentat escandalitzada.

Ja hem vist que el principal obstacle per a la moció de censura va ser la desgana d’alguns dirigents socialistes, justament per l’acomodament i les bones relacions amb la polèmica exalcaldessa. Després de la moció encara va quedar més evidenciada la virulència amb què Chelo Escrivá atacava a David González. El seu objectiu monotemàtic ha sigut sempre Compromís (o Projecte Oliva o Partit Gent d’Oliva), no mai Salvador Fuster, ni els seus companys de partit.

El PSOE ha intensificat les bones relacions amb Chelo Escrivá després de trencar el pacte amb Compromís

El 4 de juny de 2014 el PSOE va trencar el pacte de govern amb Compromís. Va ser un trencament un poc estrany, ja que Salvador Fuster, aprofitant la situació d’avantatge que li proporcionava l’alcaldia, es va limitar a llevar-li a David González la 1a tinença d’alcaldia, i a prendre decisions d’esquenes als regidors i regidores de Compromís. Això, i una clara intensificació de les bones relacions amb Chelo Escrivá, que s’han exhibit sense cap pudor ni rubor en comissions, plenaris i actes socials. I que confirma la repetitiva lletania de Carlos Mengual afirmant que «no pactarà amb Compromís». Clar, tenint assegurat un pacte amb Chelo Escrivá, És clar, tenint assegurat un pacte amb Chelo Escrivá, és obvi que ja no en necessita més, de pactes.

Chelo Escrivá només té ullets per a Compromís Chelo Escrivá arremet constantment contra Compromís (no debades som el seu polvoró entravessat), contra Projecte Oliva i contra Gent d’Oliva, però resulta pràcticament impossible trobar algun atac polític contra el PSOE (i això que ostenta, i ha ostentat molts anys, l’alcaldia i delegacions de gran importància). En les notes de premsa del partit de l’oposició encara tenim una evidència més exagerada: no en trobareu ni una relativa a temes del PSOE. I si repasseu els pamflets amb què el PP ha inundat Oliva tantes voltes encara ho voreu més clar.

Les agressives intervencions de Chelo Escrivá raríssima volta han tingut als portaveus socialistes com a objectiu.

Carlos Mengual segueix el mateix camí de Chelo Escrivá

El candidat socialista segueix les mateixes passes que la conflictiva exalcaldessa. En cada intervenció pública que fa sempre té a David González i a Compromís entre cella i cella. Però mai fa referència a Chelo Escrivá o al PP d’Oliva. Els seus atacs sempre van destinats a Compromís. També som el seu polvoró entravessat? ¿O és que d’eixa forma s’assegura que el PP no diga res de la mala gestió urbanística dels seus col·legues de partit?

Sembla que atacant a Compromís Carlos Mengual s’assegura que Chelo Escrivá no diga res dels 2,5 milions de l’expropiació de la finca de Martí De Veses, o de la infracció urbanística de la seua companya Ana Morell, o del fet que ell fa campanya en horari laboral… o de tantes altres coses. Si eixa és la seua estratègia, hem de felicitar-lo; perquè, efectivament, el PP mai ataca políticament al PSOE.

Però la gent no és tonta. Moltes persones s’han donat compte del descarat pacte de no agressió entre el PP i el PSOE. I moltes persones ja donen per fet un futur pacte bipartidista després de les properes eleccions. Ho reforça Carlos Mengual dient constantment que «no pactarà amb Compromís».

#Mengualnoésigual? De veres?

Els militants i simpatitzants del PSOE d’Oliva, com els votants d’esquerres en general, no es mereixen que Carlos Mengual i altres dirigents socialistes tinguen tan ‘bon rotllo’ amb Chelo Escrivá i el PP. Si és de veres que «Mengual no és igual»… ara és l’hora de demostrar-ho. Encara està a temps de denunciar les bones relacions del seu alcalde i d’Ana Morell amb Chelo Escrivá; de desmarcar-se de la mala gestió urbanística dels seus col·legues de partit (Aigua Blanca, Canyaes 7 i 8…); de criticar els pocs diners que la regidoria d’Hisenda ha dedicat a la promoció turística d’Oliva en els últims anys… Encara està a temps de distanciar-se dels errors comesos pel seu partit. En cas contrari, ¿quina renovació i quina il·lusió vol vendre?

Igual que ocorre amb l’exalcaldessa, el candidat socialista només té ulls per a Compromís.

El trencament del pacte

El 4 de juny de 2014 el grup socialista va anunciar en roda de premsa que donava per trencat el pacte amb Compromís. Això es va traduir en què Salvador Fuster, aprofitant la situació d’avantatge que li proporcionava l’alcaldia, li va llevar a David González la 1a tinença d’alcaldia, i va començar a prendre decisions d’esquenes als regidors i regidores de Compromís. A més a més d’un tall d’insults i desqualificacions d’Ana Morell i Carlos Mengual, acusant-nos de traïdors, deslleials, covards, mentirosos… La nostra resposta va ser exactament la mateixa que davant els insults i desqualificacions de Chelo Escrivá: continuar treballant amb rigor, correcció i trellat. Sense perdre les formes, a pesar de les provocacions. Per respecte a la ciutadania d’Oliva vam decidir no entrar en una escalada pueril d’insults.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s