Amb sacrifici: en 2013 es va recuperar l’estabilitat pressupostària

David González va assumir l’alcaldia d’Oliva el 13 de juliol de 2012 i la va acabar el 31 de desembre de 2013. En eixe període es van aprovar 2 pressupostos municipals… Els 2 més reduïts dels últims 8 anys. I a pesar d’això, durant els 17 mesos de la seua alcaldia es van depurar tots els «productes tòxics» esmenats.

  • Es van pagar a la família Martí De Veses els 851.000 euros que li se devien des de 2008 (frenant així la generació dels 34.600 euros anuals d’interessos de demora que ja havien acumulat més de 150.000 euros a la ciutadania).
  • Es va fer front als 647.000 euros de l’actualització de preus que li se devia a FCC des de 2003 (de nou, frenant els interessos de demora que havien generat ja prop de 200.000 euros).
  • Es va recuperar la capacitat d’endeutament que l’Ajuntament d’Oliva havia perdut des de l’any 2008.

I tot això, fent front a pujades d’impostos que ja s’havien decidit i que venien d’una nefasta gestió econòmica. Nefasta per dos motius: pels forats i els problemes econòmics que ha generat, però sobretot per l’opacitat i l’ocultisme amb què s’ha dut a terme durant els anys 2007-2011. Els problemes no s’afrontaven, es tapaven. I no es solucionaven, costant diners de la butxaca del ciutadà. La situació es va fer insostenible i es va haver de solucionar l’any 2013.

deute viu

«Entre 2007 i 2011 els problemes no s’afrontaven, es tapaven. I costaven diners de la butxaca del ciutadà».

Amb tot, durant l’alcaldia de David González es van depurar tots els «productes tòxics», es van pagar els enormes deutes històrics, es va frenar la generació inútil d’interessos de demora… i es va acabar l’any amb estabilitat pressupostària tot recuperant per al 2014 la possibilitat d’endeutament que l’Ajuntament havia perdut des de 2008. Però tot això no és debades, es va haver de patir moltíssim: tant el desgast que suposa no tindre diners i arrossegant una sequera en inversions des de 2010, com el que suposen les pujades d’impostos i, sobretot, una revisió cadastral aprovada pel PSOE . I encara es va redimensionar a la baixa el Pla d’Ajust de Chelo Escrivá. En octubre de 2013 es van reduir les pretensions econòmiques del Pla d’Ajust per al període 2013-2022, baixant les previsions del tipus impositiu de l’IBI urbà.

A pesar dels deutes es va acabar l’any amb estabilitat pressupostària.

I tot això, gràcies a una gestió eficient i responsable del pressupost per part de tots i cadascun dels regidors de les diferents àrees, que són en definitiva els qui gestionen el pressupost. Autolimitant-se, renegociant contractes a la baixa i buscant finançament d’altres administracions. Però, sobretot, gràcies al conjunt de ciutadans i ciutadanes d’Oliva, ja que entre tots hem fet possible i hem patit esta dolorosa recuperació.

Es va recuperar la capacitat d’endeutament per primera volta des de 2008.

DEUTE PER habitant

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s